onze diensten

Vervangen van houten woonkamervloer naar betonvloer

Van houten naar betonnen vloer

Rms betonvloeren komt vaak klachten tegen van klanten met betrekking vocht en deinende houten vloeren. Deze vloeren zoals in keukens en woonkamers zijn meestal van de jaren 1960 /1975 en werden toen veel toegepast.

Problemen zijn dat de houten vloer aangetast wordt door schimmel en dit komt door vocht of lekkage van leidingen die er ook vele jaren liggen en nooit naar wordt gekeken .

Hier een paar ongemakken dat veel voor komt:

•    Het deinen van de vloer als je er over heen loopt.
•    Muffe lucht in de vertrekken (slecht geventileerd).
•    Valse trek over de vertrekken dat vooral s’winters goed merkbaar is.
•    Verzakkingen in de houten vloer. (door schimmels of houtworm)

Ook kan vochtige muren probleem zijn dat vochtplekken en schimmelvorming in uw kruipruimte de oorzaak kan zijn .

Reparaties aan de vertrekken, isolatie van de vloer en aanpassingen aan de ventilatie van de kruipruimte zijn in het verleden bij een aantal woningen toegepast en kunnen in veelgevallen een goede oplossing bieden. Een tamelijk rigoureuze oplossing, die RMS betonvloeren hier beschreef, is het vervangen van de houten woonkamervloer door een betonnenvloer.

RMS betonvloeren geeft daarom met name informatie over de werkzaamheden, waarop u vooral moet letten.

Ervaring

Met het vervangen van de houten woonkamervloer door een betonvloer is inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Bijkomende werkzaamheden met het vervangen van de houten woonkamervloer door een betonvloer is het verstandig, c.q. noodzakelijk om ook de volgende overige werkzaamheden te laten uitvoeren:

•    Aanpassing cv leidingen.
•    Vernieuwen van elektra.
•    Reparatie van stucwerk.
•    Schilderen, behangen etc.

Rms betonvloeren heeft ongeveer 1 dag nodig voor het slopen van de houten vloer (ligt aan het aantal meters).Dan wordt de kruipruimte gevuld met zand in laagjes aftrild en op hoogte gemaakt. Op het zand wordt grondfolie op gelegd. Isolatie van 10 cm hard geperst tempex kan dan op de folie worden neer gelegd. Hierop wordt weer enkel of dubbel wapening gelegd van 150 x150 x 6 of 8 mm dik.

Dit is aanvankelijk wat er van de vloer wordt verwacht design vloer of komt er nog een cementdekvloer op. Ook kan er nog vloerverwarming worden toegepast .(Hier kan RMS betonvloeren u alles over vertellen.)                

Ook kan in de wapeningsnetten eventueel leidingen in verwerkt worden. De muren worden rondom geïsoleerd dit voor komt contact geluid en warmte verlies. De betonvloer die dan wordt gestort kan een ruwe vloer worden waar later cementdekvloer en daar over weer tegels of tapijt wordt gelegd. Natuurlijk is RMS betonvloeren gespecialiseerd in Design vloeren dus waarom niet in 1 keer gestort en afgewerkt . Dit is ook mogelijk in tegel vorm, dan maakt RMS betonvloereneerst een vlakke en gladde vloer in uw gewenste kleur en wordt later 2 a’ 3 mm ingezaagd en weer ingevoegd in kleur en in uw gewenste grote. Hier meer over in deze site onder kopje Design vloeren.

Bij een ruw gestort vloertje komt altijd als de leidingen er in zijn gemaakt een cementdekvloer. Ook hier kan men vloer verwarming aan leggen. Later kan men hier over een tegel of tapijt leggen. Wel moet je er aan denken dat de droging van beton Design vloer 4 weken nodig heeft voor uitdroging. Ook de cementdekvloer moet 4 weken uitdrogen.

Voordelen:

•    Vloer is vast en robuust.
•    Muffe luchtjes zijn weg.
•    Vochtplekken en schimmel op de muren zijn weg.
•    Minder stook kosten.
•    De vloer is niet alleen stevig maar ook vlak.(geen opvulling onder stoel of kast poten)
 
Andere vormen van vloer verandering is een broodjes vloer .
Ook hier kan RMS betonvloeren u een advies geven.

Voor meer informatie kan u vrijblijvend contact met ons opnemen. 

 

 
© Copyright - RMS Betonvloeren - sitemap - Realisatie website Webprodie Klanten beoordelen RMS Betonvloeren met een 9.2 / 10 van de 538 beoordelingen