onze diensten

Staalvezel beton

Staalvezel vloeren

Staalvezels zijn stukjes recht of vervormd koud getrokken staaldraad, recht of vervormd versneden staalplaat materiaal die geschikt zijn om in beton- en mortelspecie te worden vermengd. 

                       
Staalvezelbeton of staalvezelversterkt beton is een composietmateriaal dat bestaat uit een beton waarin staalvezels willekeurig verspreid zitten.
Het wordt gemaakt door aan het betonmengsel ongeveer 25 kg standaard staalvezels toe te voegen. Dit natuurlijk wordt vooraf gekeken wat de drukvastheid van de betonvloer moet zijn. De staalvezels zorgen ervoor dat het beton, dat van zichzelf betrekkelijk bros is, trekkrachten op kan nemen, en zwaarder belast kan worden zodat scheurvorming beperkt blijft en echt taai wordt .

In vergelijking met traditioneel gewapend beton is het staal in staalvezelbeton veel beter verspreid door het beton. Daardoor verkrijgt men sterkere hoeken en randen, een betere bestendigheid tegen afbrokkelen. Staalvezel is sneller toe te passen en kost minder tijd dan wapening en is aanzienlijk goedkoper dan traditioneel. De nadelen van staalvezelbeton zijn de langere mengtijd op de bouw, een afnemende verwerkbaarheid van het betonmengsel ,staalvezel in de oppervlakte en een langduriger verdichtingsfase. 

Toplaag is hierdoor verstandig om de vezels zoveel mogelijk te bedekken. Bij regelmatig nat worden van staalvezelbeton zal verkleuring optreden door oxidatie van aan het betonoppervlak liggende staalvezels.In bedrijfshallen is dit niet zo van toepassing maar erf verharding of opslag ruimte buiten wel. 

Ook bij standaard 25kg per m3 moet er altijd gedilateerd worden in vakken van 5 x 5 of 7,5 x 7,5 RMS betonvloeren geeft hier graag advies in.

Voor meer informatie kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.


 

 
© Copyright - RMS Betonvloeren - sitemap - Realisatie website Webprodie Klanten beoordelen RMS Betonvloeren met een 9.2 / 10 van de 538 beoordelingen