onze diensten

kunststofvezel beton

Kunststofvezel beton

Wie veel waarde hecht aan een mooie vlakke afwerking zou het gebruik van beton met kunststofvezels moeten overwegen.

RMS betonvloeren dosering van maximaal 1 kilo vezels per kubieke meter mortel dit zorgt al voor een hoge dichtheid van het verharde beton. Omdat kunststofvezel niet kan roesten, is het zeer geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden.De gunstige eigenschappen voorkomen bovendien dat krimpscheuren ontstaan.Dit kan eventueel ook  met een enkel wapening worden aan gebracht.


Vezelversterkt beton kan de constructieve wapening in balken en vrijdragende vloeren echter niet vervangen.

Voordelen voor kunststofvezel :

- hogere capaciteit om spanningen op te nemen in een vroeg stadium (uren)
- lagere bleeding
- lagere plastische krimp
- hogere samenhang en verminderde ontmenging
- hogere stootweerstand, splijtweerstand en slijtweerstand
- verbeterde weerstand tegen vorst/dooiwisselingen
- hogere weerstand tegen explosief afspatten
   
Toepassingen van kunststofvezelbeton o.m.:
- in de grond gevormde palen
- betonvloeren en verhardingen
- vloeistofdichte vloeren

Kunststofvezelbeton makkelijk bewerkbaar en aan te brengen:

Met vooruitstrevende eigenschappen van kunststofvezels. In dit innovatieve product vervangen kunststofvezels de staalvezels die tot voor kort gebruikt werden om beton geschikt te maken voor dikke vloeren. Kunststofvezels in beton hebben de eigenschap even sterk te zijn als staalvezels, maar zijn vele malen lichter, wat de arbeid minder zwaar maakt.
Andere belangrijke voordelen van Kunststofvezelbeton zijn dat de kunststofvezels krimp- en scheurvorming in het beton voor een groot deel beperken en dat het materiaal verhoogde brandwerende eigenschappen bezit.              


Eigenschappen kunststofvezel :

Polypropylene vezels hebben een sterk hygroscopische werking en kunnen water absorberen en vervolgens geleidelijk weer afstaan. Omdat de reactie met water een van de belangrijkste aspecten in het uithardingsproces van beton is, draagt deze typische eigenschap van deze kunststofvezel er toe bij dat het beton gelijkmatiger uithardt, waarmee krimpscheuren ten gevolge van een ongelijkmatig uitharden worden tegengegaan. Hierdoor wordt het ontstaan van microscheuren tot een minimum beperkt.

Bovendien is het gunstige effect op de krimp opvallend. Grote vloervelden kunnen zonder probleem worden vervaardigd en het zogenoemde ‘schotelen’ (het optrekken van de randen)wordt tegengegaan.De ervaring heeft inmiddels geleerd dat nu vloerdelen kunnen worden vervaardigd met aanzienlijk grotere afmetingen zonder voegen (dilitatie's). 

Voorbeelden hebben laten zien dat afmetingen van 100 x 100 m en 80 x 12 m zonder zichtbare krimp scheuren gemaakt kunnen worden. Zowel de weerstand tegen het ontstaan van micro scheuren, waarmee de treksterkte van het beton in positieve zin wordt beïnvloed, alsmede de taaiheid van het beton kon op deze manier aanzienlijk hebben verbeterd.

Voor meer informatie kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 
 
© Copyright - RMS Betonvloeren - sitemap - Realisatie website Webprodie Klanten beoordelen RMS Betonvloeren met een 9.2 / 10 van de 538 beoordelingen