onze diensten

Betonvloer isolatie

Betonvloer isolatie

Betonvloer isolatie is een effectieve manier van energiebesparing, en meestal niet ingrijpend. De verschillen tussen vloer isolatie (in soort of isolatiewaarde) zijn klein. Welk type u ook kiest, de energiebesparing en de milieuwinst zijn altijd groot.

Als de betonvloer op de begane grond niet is geïsoleerd, kunt u jaarlijks veel gas besparen op stookkosten door vloer isolatie aan te brengen. Deze besparing vermindert de uitstoot van CO2. Daarnaast levert vloer isolatie ook meer comfort op in uw bedrijfshal,garage,woning wegens een gelijkmatiger temperatuur en minder vocht.

Er zijn verschillende betonvloer isolatie materialen zoals :

EPS

EPS is gemaakt van een zeer geringe hoeveelheid aardolie, een niet-vernieuwbare grondstof. Aan EPS zijn vaak brandvertragers toegevoegd om de materialen brandveiliger te maken. EPS met brandvertragers wordt (internationaal) aangeduid met EPS-SE. De meeste brandvertragers zijn slecht afbreekbaar in het milieu. EPS van SE-kwaliteit bevat een brandvertrager die bij verbranding geen schadelijke gassen vormt.

Druksterkte is een van de belangrijkste eigenschappen van eps. Beton vloer isolatie is gemaakt van EPS 100. Dat wil zeggen dat het materiaal een gedeclareerde druksterkte korte duur heeft van 100 kPa (1 kPa = 100 kg/m²). 

De verschillende typen EPS voor specifiek en algemeen gebruik zijn vastgelegd in de NEN EN 13163. De afmeting van de platen zijn 2000 x 1250 mm en in diktes van 80, 90, 100, en 120 mm. De standaard beton isolatieplaat heeft rechte kanten. 

NAADLOOS ISOLEREN MET SPONINGEN. Bij Standaard isolatieplaten ontstaan soms koudebruggen. Bij deze isolatieplaten rekent daar definitief van af.

De RW waarde ligt tussen de 2,22 en de 5,01 .

XPS en PUR

Vloer isolatie platen van XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en PUR (polyurethaan) zijn gemaakt van aardolie, een niet-vernieuwbare grondstof. De productie van PUR kost ongeveer drie keer zoveel energie als van EPS, maar PUR-platen hebben wel een hogere isolatiewaarde.

De lucht tussen het materiaal geeft de kunststoffen de isolerende werking. Bij EPS, XPS en PUR wordt de lucht tussen het materiaal geblazen met zogenaamde blaasmiddelen. Vroeger werd (H)CFK en CFK als blaasmiddel gebruikt, dit mag nu niet meer worden toegepast.Tegenwoordig worden hiervoor minder schadelijke blaasmiddelen zoals CO2, pentaan en HFC gebruikt. Aan XPS zijn vaak brandvertragers toegevoegd om de materialen brandveiliger te maken. De meeste brandvertragers zijn slecht afbreekbaar in het milieu. XPS bevat een brandvertrager die bij verbranding geen schadelijke gassen vormt.


Technische kenmerken
Omschrijving Eenheid/ norm Gemiddelde waarden/ klasse
                             - lengte mm 1250 mm
                             - breedte mm 600 mm
                             - leverbare diktes mm 20 t/m 190 mm
                             - drukweerstand bij 10% vervorming N/ mm² 0,200
                             - waterabsorptie (onderdompeling 28 dagen) % vol 0,5
                             - brandgedrag DIN 4102 B1
                             - temperatuursgevoeligheid º C + 70/ - 60


Benodigde dikte van de isolatie bij een gegeven R-waarde
R-waarde (in m²K / W)          2,0        2,5          3,0        3,5         4,0         4,5           5,0
Dikte in mm                            80        100         120       130        150        170          190

Voor meer informatie kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 
 
© Copyright - RMS Betonvloeren - sitemap - Realisatie website Webprodie Klanten beoordelen RMS Betonvloeren met een 9.2 / 10 van de 538 beoordelingen