onze diensten

Beton leveren

Beton leveren

Betoncentrale's maken en leveren beton in elke kwaliteit die gevraagd wordt. 

Ook bij u is wel een centrale in de buurt waar wij zaken mee doen. Het zand en grind wordt per boot of vrachtwagens aangevoerd. Ook het cement wordt geleverd per bulkvrachtwagen en in silo gelost bij de centrale. Daarna wordt met een shovel of kraan in een bak geplaatst om via een transportband naar de zand en grind bunkers vervoerd te worden. Het water komt vaak uit een eigen bron.
                                                        
Het grind, zand, cement en het water worden voor de menging gewogen op grote weegschalen. Als het juiste gewicht is bereikt worden de materialen in de menger gedaan en stevig door elkaar gemengd. Als het beton klaar is wordt het in een betonvrachtwagen gelost die het vervolgens naar de bouwplaats of ergens anders in de betonfabriek brengt. Nadat de vrachtwagen met het beton op de bouwplaats aankomt wordt het in een vorm gegoten.
Deze vorm wordt ook wel “bekisting” genoemd. De vrachtwagen lost het beton in een “kubel” of in een betonpomp. Een kubel is een grote bak met een schuif aan de onderkant.
                                                                                             
Door een Betonwerker wordt deze schuif opengedaan en valt het beton uit de “kubel” in de bekisting of vloer. Beton wordt gemaakt van water, cement, zand, grind en eventueel een hulpstof. 

Hulpstof zijn :

  • Plastificeerder

In plaats van water kan het beton soepeler gemaakt worden.

  • Vertrager

In warme tijden zoals 30 graden kan je de beton vertragen om scheuren te voorkomen.

  • Vliegas

Portlandvliegascement  is een cementsoort waarbij in de productie een deel van de portlandcementklinker is vervangen door poederkoolvliegas.
                                                       
Bij monoliet vloeren (vlinderen)gebruikt RMS betonvloeren dit zo weinig mogelijk omdat vliegas niet te vertrouwen is met afwerking. Het kan zo zijn dat het niet droogt maar het kan in enkele minuten veranderen (dus onbetrouwbaar).
 
Aangezien beton vrij snel hard wordt, moet de vracht binnen anderhalve uur op de plaats van bestemming zijn. Hier over kan RMS betonvloeren u alles vertellen .

Voor meer informatie kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Beton geleverd op lokatie door Betoncentrale Twente

1 van de vele betoncentrales met in de silo's de producten.

© Copyright - RMS Betonvloeren - sitemap - Realisatie website Webprodie Klanten beoordelen RMS Betonvloeren met een 9.2 / 10 van de 538 beoordelingen