onze diensten

Beton afwerking

Beton afwerking

Alle vloeren zoals terras,woning,bedrijfshal,garage,looppaden kunnen worden behandeld als het beton gestort is.

Kleine opstakels zoals randen en kanten worden met de hand afgewerkt. Vlinderen (ook wel genoemd 'monolitisch afwerken') met een enkel handspaan machine of een dubbele spaan machine is voor het bewerken van grotere betonvloeren. Als de betonvloer zodanig beloopbaar is , wordt de bovenlaag  eerst open geschuurd. Daarna wordt de vloer meestal ingestooid met slijtvast materiaal, in ons geval kwarts korrels die worden vermengd met cement zodat deze zeer goed aan de betonvloer hecht. De strooilaag wordt met de vlinder machine ingedraaid of met de hand bijgelegd. De vloer moet nu tussen door drogen.

Aantal structuren:

  • Bezem streek wordt met een speciale bezem en in geveegd.
  • Ruw stort is meestal vlak onder de rei 
  • Antislip voor paarden en koeien stallen maar ook erf verharding
  • Monoliet is eigenlijk de behandeling met machines om de vloer naar de klant gewenste gladheid te maken.              

Bij een normale betonvloer wordt na een  fijne structuur de schuurschijven van de machine er afgehaald en wordt de vloer verder afgewerkt met de afwerk bladen. De vloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is. Dan heeft de vloer nu een zeer harde toplaag gekregen welke zeer slijtvast is.

Om de vloer de gewenste donkere kleur te geven, wordt het beton voorzien van een cement kleurstof. Door het vlinderen zullen diverse kleurschakeringen te zien zijn en de afwerking van de kanten en randen zullen qua kleur en structuur verschillen. De vloer moet later nog wel worden nabehandeld met curing compound om scheur en uitdroging te voor komen.
RMs betonvloeren is natuurlijk afhankelijk van het weer , dus zomers gaat de vloer wel eens zo hard dan s'winters. Dit betekent in de zomer zeer snel na storten beginnen met afwerken,en in de winter periode dus veel wacht uren en nachtwerk .

Voor meer informatie kan u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bezemstreek in het beton 

Afwerk machine ook wel vlinder machine genoemd.

© Copyright - RMS Betonvloeren - sitemap - Realisatie website Webprodie Klanten beoordelen RMS Betonvloeren met een 9.2 / 10 van de 538 beoordelingen